HVHL-studenten ontvangen Anymal Research Award 2024 - Anymal

HVHL-studenten ontvangen Anymal Research Award 2024

๐˜‹๐˜ฆ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ต๐˜ฆ๐˜ณ, 20 ๐˜ซ๐˜ถ๐˜ฏ๐˜ช 2024

Vandaag zijn de studenten Mariรซlle Klaassen, Sanne Bosman en Leonie Fitting van de opleiding Diermanagement (minor: Professionalisering van de hippische sector) aan de Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) bekroond met de Anymal Research Award. Deze eervolle onderscheiding wordt sinds 2023 jaarlijks uitgereikt aan een winnende groep studenten die zich bezig houden met innovaties en nieuwe media in de paardensector.

Dit jaar heeft Ruben Burger als communicatie- en projectmanager van Imagro, hรฉt toonaangevende bureau voor vernieuwing in Agri, Horti, Food en Leefomgeving, deze prijs overhandigd. Dit in het bijzijn van HVHL, Anymal BV en partners van Anymal.

Gedurende een half jaar hebben ook dit jaar studenten van HVHL onder begeleiding van vier docenten intensief onderzoek verricht bij Anymal BV en verschillende partners van Anymal BV, waaronder HELTIEhorse, ZooEasy en VHL Genetics. Het doel van dit onderzoek was om studenten actief te betrekken bij de nieuwste technologische ontwikkelingen.

Anymal is met de Anymal App martkleider in hobbydieren. Haar partners zijn toonaangevend in de paardensector. Met een uitgebreide dataset van meer dan 85.000 dieren, 25.000 actieve gebruikers รฉn een directe koppeling met dierziektemeldingen en mestonderzoek wordt de app door gebruikers met 4* gewaardeerd.

HVHL deelt dezelfde missie met jonge studenten die zich richten op diergezondheid, welzijn en vraagstukken binnen de paardenindustrie. Hierbij wordt gebruik gemaakt van data-analyse om innovatieve toepassingen te ontwikkelen.

Namens HVHL en Anymal BV feliciteren wij de studenten van harte met deze welverdiende award!