I & R registratie - Anymal

Houd de I&R registratie bij
door onze koppeling met de RVO

In de premium versie van onze app app hebben wij een koppeling met de RVO geïntegreerd zodat jij in onze app kan voldoen aan de I&R registratie wetgeving. Deze koppeling is momenteel beschikbaar voor schaap en paard.

RVO schaap

De overheid verplicht schapenhouders om zijn schapen te registreren. Dit gaat via de website van RVO. Elk schaap heeft een uniek oornummer welke het schaap identificeert. Via dit oornummer kunnen gebeurtenissen worden doorgegeven. Voor lammeren is het verplicht om binnen 6 maanden na de geboorte een oornummer te hebben. Je moet de geboorte van dit schaap dan melden bij de RVO. Ook verplaatsingen, het vervangen van een oormerk bij verlies en andere gebeurtenissen is een schapenhouder verplicht te melden bij de RVO. Via het abonnement bij Anymal kunnen schapenhouders automatisch hun stallijst inladen in de app. Verder kun je in de app een aantal gebeurtenissen rechtstreeks naar de RVO doorsturen. Dit is simpel voor de gebruiker en zo hoef je niet meer apart naar de website van RVO. Via het abonnement kun je de volgende meldingen doen: geboorte-, afvoer-, aanvoermelding en een ontbrekende melding verschijnt eenmalig in de app.


RVO paard

Ook paardenhouders moeten sinds kort hun paarden verplicht registreren bij de overheid. Je paard identificeer je met zijn of haar levens- of chipnummer. Zodra jij je paard voor de eerste keer in het systeem van de RVO hebt geregistreerd kun je het paard via het abonnement in Anymal automatisch in de app zetten. Net zoals bij het schaap-abonnement kun je via de app aan- en afvoermeldingen doorgeven aan RVO. Erg eenvoudig!