FAQ's - Anymal

Meest gestelde vragen

Bekijk onze korte instructie videoโ€™s

FAQ

In onderstaand overzicht vind je antwoorden op veelvoorkomende vragen.
Ook op ons YouTube kanaal kun je veel informatie en uitleg vinden.
Staat je vraag er niet bij, neem dan contact met ons op via de contactgegevens onderaan de pagina.

Wat zijn de voordelen van Anymal?
Anymal biedt een gratis mobiele app voor iedere dierhouder. Zo is alle administratie up-to-date en altijd bij de hand.
Welke diersoorten kan ik in de app zetten?
Alle diersoorten kunnen in de app worden bijgehouden. Regelmatig voegt Anymal nieuwe dier categorieรซn toe aan de huidige lijst en er is ook een 'overig' optie.
Kan ik met meerdere mensen mijn account beheren?
Het is mogelijk om met meerdere telefoons hetzelfde Anymal-account te gebruiken. Als je dezelfde inloggegevens (e-mail en wachtwoord) invult, deel je hetzelfde profiel.
Is het mogelijk om te voldoen aan de registratieplicht (I&R) voor paarden via Anymal?
Ja, hiervoor moet je een UBN hebben en de paarden eenmalig op het UBN registeren via RVO. Korte verplaatsingen houd je gemakkelijk bij in de app. Wordt je paard voor langere tijd verplaatst naar een ander UBN? Dan kun je via Anymal premium je paard ook afmelden naar een ander UBN. Meer informatie over de Identificatie en Registratie wetgeving vind je hier.
Kan ik de app in het buitenland gebruiken?
Ja, Anymal is wereldwijd beschikbaar in de App store en Google Play store. De app is in het Nederlands en Engels beschikbaar.
Is het mogelijk een overzicht van mijn dieren te printen?
Ja, dit is mogelijk als je een premium account hebt. Lees hier meer over Anymal Premium
Hoe wijzig ik mijn e-mail adres?
Dit kan je niet zelf wijzigen. Om je e-mail adres te wijzigen kun je contact opnemen met info@any-mal.com.
Hoe vraag ik een nieuw wachtwoord aan?
Een nieuw wachtwoord vraag je aan op de inlogpagina in de app. Onder het wachtwoord veld staat een link om een nieuw wachtwoord aan te maken.

Premium

Welke dieren kan ik synchroniseren met RVO?
De koppeling met RVO is beschikbaar voor zowel paarden als schapen. Je koppelt eenmalig je UBN aan Anymal, daarna kun je meldingen doorgeven voor zowel paarden als schapen.
Hoe werkt de RVO koppeling voor paarden?
Na de eenmalige koppeling wordt de stallijst met paarden geregistreerd op het UBN weergegeven in Anymal. Je kunt paarden aanmelden op je UBN (die al op een ander UBN waren geregistreerd), paarden afmelden naar een ander UBN en een overleden paard afmelden van het UBN. Je kunt deze meldingen via Anymal doorgeven en dus niet meer via de website van RVO. Let op: paarden dienen eerst eenmalig via de RVO website geregistreerd te worden in de database, voordat je ze via Anymal kunt melden.
Hoe werkt de RVO koppeling voor schapen?
Na de eenmalige koppeling wordt de stallijst met schapen geregistreerd op het UBN weergegeven in Anymal. Schapen kun je aan- en afvoeren en dood melden via Anymal. Tevens kun je geboren lammeren aanmelden en hiervan de levensnummers selecteren uit de lijst vrije oormerken. Je kunt deze meldingen via Anymal doorgeven en dus niet meer via de website van RVO.
Kunnen er meerdere UBNโ€™s aan รฉรฉn account worden gekoppeld?
Nee, voor elk UBN moet je een nieuw account aanmaken. Heb jij het abonnement afgesloten op jouw telefoon, dan kun je wel gebruik maken van de RVO koppeling voor verschillende profielen met verschillende UBNโ€™s. Log dan simpelweg in het andere account waarop je de melding wilt doorgeven.
Ik heb gesynchroniseerd met RVO, maar mijn paard staat niet op de lijst.
Is jouw paard nog nooit eerder aangemeld op een UBN nummer? Dan moet je dit eerst รฉรฉnmalig doen via de RVO website. Is jouw paard wel al eerder (bijvoorbeeld bij de vorige eigenaar) aangemeld op een UBN nummer? Dan kan je het dier aanvoeren via de Anymal App, bekijk de video hoe dat moet hier.
Hoe werkt de functie dier delen?
Je kunt een dier met รฉรฉn persoon tegelijk delen via een speciale activatie-link. Zo kunnen beide accounts gebeurtenissen toevoegen aan de tijdlijn van het gedeelde dier. Heel gemakkelijk als je dier bijvoorbeeld bij iemand anders is of je samen eigenaar bent. Bekijk onze video over dieren delen op ons YouTube kanaal hier.
Wat kan ik precies doen op het gezondheidsplatform van Anymal Family?
Dit online platform is een gesloten Facebookgroep waarin diereigenaren vragen kunnen stellen aan onze experts. Momenteel beantwoorden paardendierenarts Iris van Gulik en schapendierenarts Vincent Perney alle vragen. We streven ernaar om vragen binnen 5 werkdagen te beantwoorden.
Welke waarschuwingen ontvang ik bij de diergezondheids- meldingen?
De diergezondheids- meldingen zijn momenteel alleen beschikbaar voor paardeneigenaren. Er wordt een melding naar een diereigenaar gestuurd als er een infectieuze ziekte is vastgesteld door een dierenarts. Meldingen worden doorgegeven per provincie in Nederland. Zo kun jij als paardenhouder extra hygiรซne maatregelen nemen of besluiten je paard niet te verplaatsen.
Hoe zeg ik Anymal Premium op?
Dit kan je doen via jouw Appstore of Playstore. Precieze instructies kun je terugvinden op ons YouTube kanaal hier
Waar kan ik de export-data functie vinden?
Deze knop is te vinden in de app bij 'profiel'. Na het aanvragen van een data-export ontvang je deze via de mail.